....ДУЖЕ раджу ПРОЧИТАТИ та П О Ч У Т И!...
-----------------------------------------------------------
..................Олексій Подольський, -
На цій передачі я вперше побачив Мосійчука вживу.
Я навіть не зрозумів спочатку, навіщо його участь у обговорені теми, де до того він не був помічений. Подумалось, що це традиційний піар депутата. Адже наші обранці часто-густо готові говорити про що завгодно, аби їх лише помітили.
Але прямо під час ефіру, з’ясувалось, що Мосійчук може бути безпосереднім свідком у процесі Пукача. Адже він за Януковича сидів у тому самому СІЗО СБУ у сусідній камері з Пукачем. Прямо на передачі Мосійчук повідомив, що Пукача дуже часто кудись возили у ті дні, коли у Печерському суді не було засідань. А возити кудись повз суд, влаштовувати йому допити або зустрічі не мали права без дозволу судді, який мав повідомляти учасників процесу про всі процесуальні дії з обвинуваченим - так вимагає Закон. І не випадково Шокін йде на черговий посадовий злочин: вперто саботує розслідування заяв Пукача, його адвоката і Арсенія Яценюка про шантаж. Бо доказів більш ніж достатньо.
По закінченню передачі я запропонував пану Мосійчуку бути свідком на процесі. Він без коливань дав згоду.
Передача була увечорі, у день 15 роковин страти Гонгадзе. Наступного дня Мосійчук був заарештований.
Я не готовий ані звинувачувати, ані виправдовувати Мосійчука по тих матеріалах (відео), що Шокін пред’явив Верховній Раді. Хоча спосіб, у який це було зроблено, чомусь нагадав справу Хмари, де комуністи спочатку провели нараду у ЦК КПУ за участю Кравчука і керівників силових відомств та Генпрокурора, а затим подали Степан Ільковича як насильника. Збурили суспільство на монопольному ТВ і демонстративно арештували депутата прямо у стінах Парламенту (Ваш покірний слуга був безпосереднім свідком цього ганебного арешту: на знак протесту щодо розправи над Хмарою ми з групою депутатів Верховної і Київської рад голодували у ночі прямо у залі засідань ВР. А пан Степан розважав нас спогадами про павучків у карцерах радянських таборів). А з часом з’ясувалось, що це банальна провокація оперативників. Провокація, у якій брав свідому учать Генеральний прокурор Потебенько. Провокація, що мала залякати активістів під час Реакції комуністичної номенклатури, що насувалась на Перебудову.
А тепер у мене пряме питання до Віктора Шокіна.
Чому Ви ТЕРМІНОВО не арештовуєте Леоніда Кучму?
Доказів (записів розмов Кучми, що пройшли міжнародну незалежну експертизу, на відміну від записів Мосійчука) вистачить на кілька по-життєвих термінів ув’язнення. Їх масив навіть важко порівнювати з тим, що пред’явлено Мосійчуку. А наслідки злочинів Кучми – кров, каліцтво конкретних людей, олігархічні руїни економіки, системна корупція держави та іноземна окупація Криму та Донбасу.
Відповідь очевидна: Ви, Віктор Шокін, Генеральний прокурор не України, а її корупції. Захищайте не суспільство і громадян, а номенклатурні калани.
Ви адвокат і, водночас, зброя, того, хто ці клани очолив сьогодні – Петра Порошенка.