А поколику Вы себя христианином именуете, потолику ведать должно Вам, что сказано Исусом Христом: "Азъ есмь и путь и истина и живот", равно как и то, что: "аще вы пребудете во словеси Моем, воистинну ученицы Мои будете и уразумеете истину, и истина свободит вы" (Ин. 8:31-32), ибо "Утешитель же, Дух Святый, Егоже послет Отец во имя Мое, Той вы научит всему и воспомянет вам вся, яже рех вам" (Ин. 14:26). "Егда же приидет Утешитель, Егоже Аз послю вам от Отца, Дух истины, Иже от Отца исходит, Той свидетелствует о Мне" (Ин. 15:26), "Еще много имам глаголати вам, но не можете носити ныне: егда же приидет Он, Дух истины, наставит вы на всяку истину: не от Себе бо глаголати имать, но елика аще услышит, глаголати имать, и грядущая возвестит вам: Он Мя прославит, яко от Моего приимет и возвестит вам. Вся, елика имать Отец, Моя суть: сего ради рех, яко от Моего приимет и возвестит вам" (Ин. 16:12-15).
Ну и какоже Вы, именуя себя православным, мните обрести Знание помимо Того, чрез Кого и ради Кого Знание токмо и дается, но дается ведь не всякому, но токмо тому дается, кому дана власть быть чадом Божиим, ибо он (она) Богом рожден(а) свыше водою и Духом?
И какоже Вы, именуя себя православным, мните обрести знание где-либо еще, кроме Учения Бога-Сына-Слова, пришедшаго во Плоти, = кроме Учения Исуса Христа, ежели Им ясно сказано: "Аз есмь путь и истина и живот: никтоже приидет ко Отцу, токмо Мною" (Ин. 14:6), а такоже, что "вси, елико (их) прииде прежде Мене, татие суть и разбойницы" (Ин. 10:8), но токмо "Аз есмь дверь: Мною аще кто внидет, спасется, и внидет и изыдет, и пажить обрящет" (Ин. 10:9)?